Супа от Коприва с Ориз

Копривената чорба е една много полезна и бърза супа, която е хубаво да присъства на семейната трапеза по-често в сезона на копривата. Наричана още „желязна супа“ поради високото съдържание на органично желязо в копривата – основно при червените кръвни клетки. Супата ще е готова за по-малко от час, като обърнете внимание, че самата коприва се слага накрая и ври за около 5 минути, за да може да запазите максимално много от полезните вещества в нея.

Супа от Коприва (Копривена Чорба)

5 from 1 глас
Подготовка 15 мин
Готвене 35 мин
Общо Време 50 мин
Ястие Soup
Порции 8

Необходими Продукти
  

  • 200 г. коприва
  • 2 моркова
  • 2 глави лук
  • 1 ч.ч ориз
  • 5 с.л. доматено пюре
  • 5 Яйца
  • 2.5 л. Вода
  • 3 с.л. царевично брашно
  • 50 г. масло
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 с.л. червен пипер

Инструкции
 

  • В чопъра пасирайте моркова и лука (или ги нарежете на ситно) и ги сложете в предварително заврялата вода. След което смесваме доматеното пюре с брашното, солта, червения и черния пипер и прибавяме.
  • Измиваме ориза и добавяме и него. ( Вече са минали поне 10 мин след прибавянето на лука и морковите.)
  • Почистваме, измиваме и нарязваме копривата. Вече са минали 20тина минути от прибавянето на лука и морковите и е време да добавите маслото и копривата, която трябва да ври около 5 минути.
  • Накрая изсипвае разбитите яйца на бавна струя и разбъркваме за да се пресекат в манджата, изключваме котлона.
    Добър апетит!

Бележки

Важно е копривата да не ври прекалено дълго време, за да запазите максимално много от полезните и съставки. Тази бърза супа освен, вскусови качества е и много полезна, а фактът, че не включван никакво пържене я прави предпочитана от моето семейство.
Ключови Думи коприва, супа от коприва,, чорба от коприва

One Reply to “Супа от Коприва с Ориз”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Recipe Rating