Червена Сангрия

img
От Малина Георгиева
21.01.2025 г.
10 мин

Сангрията е сладък коктейл, приготвен от испанско червено вино и пресни плодове. Това е коктейл, който изглежда стилно и е отличен за предварително приготвяне.

Червена Сангрия

Съвети

  • За максимален вкус, пригответе сангрията вечерта преди събитието, за да имат време всички съставки да се слеят.
  • Нарежете плодовете на мънички парченца, за да може лесно да добавите в индивидуалните чаши по малко плодове.
  • Ако предпочитате по-слаби коктейли, добавете сода при сервиране, за свежест.

Вариации

  • Използвайте бяло вино вместо червено вино за различен вкус на сангрията.
  • Опитайте портокалов ликьор вместо бренди, който ще добави цитрусови нотки.
  • Като алтернатива можете да добавите следните плодове - ягоди, малина, ананас, манго или киви.
  • Добавете свежи билки като мента или розмарин, или дори джинджифил за интересен пикантен акцент.

Интересни факти за съставките

  • Червените вина, особено сортовете с високо съдържание на танини, могат да стареят и да се развиват нови аромати и вкусове с времето. Някои вина могат да се съхраняват десетилетия!
  • Брендито добавя дълбочина и комплексност на сангрията, тъй като е ароматен и тежък, то е основен съставка на много коктейли.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!
Червена Сангрия
(1)

Червена Сангрия

Червена сангрия с испанско червено вино и пресни плодове.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 10 мин
ПОРЦИИ: 12
Кухня: Средиземноморска
ПРИНТИРАЙ
СГОТВИХ ГО
1

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Нарежете ябълката, портокала и лимона на малки парчета. Оставете корите и ги добавете в каната заедно със сока от портокал.

Стъпка 2

Налейте виното, брендито и желания подсладител в каната и разбъркайте всичко добре. Охладете за поне 4 часа или оставете в хладилника за през нощта.

Стъпка 3

Сервирайте сангрията в отделни чаши с лед и добавете газирана вода по желание.

Сангрията произлиза от Испания, където се наслаждават на нейните различни вариации от векове. Изборът на подходящо вино е от ключово значение за постигане на перфектния вкус.

Често задавани въпроси

1. С какви плодове да направя сангрия зимата?

За зимна вариация можете да използвате плодове като нар, круши и боровинки. Можете също да добавите подправки като канела и карамфил за допълнителен аромат.

2. С какво да заместя брендито?

Ако не сте фен на брендито, можете да го заместите с портокалов ликьор, който също ще добави приятен цитрусов аромат на сангрията.

3. Какво друго мога да добавя към сангрията?

Можете да обогатите вкуса със свеж джинджифил, пръчица канела или клонки от мента или розмарин за допълнителна дълбочина на вкуса.

4. Как да направя сангрията по-малко сладка?

Ако предпочитате по-суха сангрия, пропуснете добавянето на подсладители като мед или кленов сироп и използвайте по-сухо вино. Също така, можете да добавите и малко сок от лайм за намаляване на сладостта.

Тази сангрия е супер лесна за приготвяне, но със сигурност ще впечатли вашите гости на следващото ви събитие.

Изпробва ли тази рецепта?

Остави коментар и сподели снимка в Instagram. Много ще ни помогнеш ако ни споменеш като @apetit.bg или с таг #apetit.bg!

Може да харесаш

Мохито
Смутита и Напитки

Мохито

5 мин
Две чаши Аперол Шприц с лед и резени портокал, сервирани със сушени портокалови кръгчета.
Смутита и Напитки

Аперол Шприц

5 мин
Класическа Маргарита
Смутита и Напитки

Класическа Маргарита

5 мин

Остави коментар

Гадна
Имейл адресът ти няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

0 Коментара

Коментирай тази рецепта!

Нови Рецепти

Смутита и Напитки

Блъди Мери

3 мин
Смутита и Напитки

Ягодово Дайкири

5 мин
Лимонов крем
Десерти

Лимонов крем

35 мин
Смутита и Напитки

Класическо Дайкири

3 мин
Смутита и Напитки

Космополитън

3 мин