Сангрията е сладък коктейл, приготвен от испанско червено вино и пресни плодове. Това е коктейл, който изглежда стилно и е отличен за предварително приготвяне.

Съвети
- За максимален вкус, пригответе сангрията вечерта преди събитието, за да имат време всички съставки да се слеят.
- Нарежете плодовете на мънички парченца, за да може лесно да добавите в индивидуалните чаши по малко плодове.
- Ако предпочитате по-слаби коктейли, добавете сода при сервиране, за свежест.
Вариации
- Използвайте бяло вино вместо червено вино за различен вкус на сангрията.
- Опитайте портокалов ликьор вместо бренди, който ще добави цитрусови нотки.
- Като алтернатива можете да добавите следните плодове - ягоди, малина, ананас, манго или киви.
- Добавете свежи билки като мента или розмарин, или дори джинджифил за интересен пикантен акцент.
Интересни факти за съставките
- Червените вина, особено сортовете с високо съдържание на танини, могат да стареят и да се развиват нови аромати и вкусове с времето. Някои вина могат да се съхраняват десетилетия!
- Брендито добавя дълбочина и комплексност на сангрията, тъй като е ароматен и тежък, то е основен съставка на много коктейли.
Ако направиш тази рецепта, ще се радвам да чуя как се е получила в коментарите по-долу. Твоят коментар ще помогне на други читатели на блога!

Червена Сангрия
Продукти
Инструкции
Нарежете ябълката, портокала и лимона на малки парчета. Оставете корите и ги добавете в каната заедно със сока от портокал.
Налейте виното, брендито и желания подсладител в каната и разбъркайте всичко добре. Охладете за поне 4 часа или оставете в хладилника за през нощта.
Сервирайте сангрията в отделни чаши с лед и добавете газирана вода по желание.
Сангрията произлиза от Испания, където се наслаждават на нейните различни вариации от векове. Изборът на подходящо вино е от ключово значение за постигане на перфектния вкус.
Често задавани въпроси
За зимна вариация можете да използвате плодове като нар, круши и боровинки. Можете също да добавите подправки като канела и карамфил за допълнителен аромат.
Ако не сте фен на брендито, можете да го заместите с портокалов ликьор, който също ще добави приятен цитрусов аромат на сангрията.
Можете да обогатите вкуса със свеж джинджифил, пръчица канела или клонки от мента или розмарин за допълнителна дълбочина на вкуса.
Ако предпочитате по-суха сангрия, пропуснете добавянето на подсладители като мед или кленов сироп и използвайте по-сухо вино. Също така, можете да добавите и малко сок от лайм за намаляване на сладостта.
Тази сангрия е супер лесна за приготвяне, но със сигурност ще впечатли вашите гости на следващото ви събитие.
Остави коментар