Термини
А
Научете какво е аперитив, какви напитки са подходящи и как правилно да го сервирате.
Б
В
Научете какво представлява водната баня, как се използва в кулинарията и какви са нейните предимства.
Д
К
Научете как да приготвите вкусен Крем Шантили - идеален за пълнеж на еклери, профитероли и декорация на десерти.
Научете какво е кримпване и как да го използвате за запечатване на краищата на тестени изделия с пълнеж.
М
Научете как да използвате мазнина за пържене, кои продукти са подходящи и какви са особеностите на този метод на готвене.
Научете как да месите тесто, за да го направите меко, гладко и еластично. Открийте различни техники за месене и интересни факти за историята на тестото.
Научете какво представлява мист и как да го приготвите с различни видове алкохол.
П
Научете как да панирате различни продукти като месо, риба, зеленчуци и сирене, за да постигнете перфектна хрупкава коричка.
Научете как да печете месо, риба, зеленчуци и плодове с помощта на различни техники и инструменти.
Научете как да поширите яйца, месо, риба и зеленчуци, за да запазите техния естествен вкус и структура.
Научете повече за предястията, техните видове и как да ги приготвите бързо и лесно.
Научете какво представлява процесът на пресичане, как да го избегнете и как да го използвате в кулинарията.
Научете как да прецеждате правилно различни продукти след варене, какви инструменти да използвате и как да запазите хранителните вещества в бульона.
С
Научете повече за ролята на сомелиера в ресторантите, инструментите, които използва, и какви умения са необходими за тази професия.
Т
Научете какво представлява тримингът на месо, какви инструменти са необходими и как да го направите правилно, за да подобрите външния вид и да намалите калориите на ястията.
Ф
Научете какво е фламбе, какви са необходимите инструменти и как правилно да приготвите ястие с този метод.
Х
Научете как да приготвите класическия хайбол коктейл с алкохол и сода, както и интересни вариации за студени и топли напитки.