Прецеждането е процесът на прехвърляне на продукти от съда, в който са били варени, в сито или гевгир, за да се отцеди бульонът. Прецеждането често се използва за варени продукти.
Прецеждане
4 мин
Какво е прецеждане?
Колко време отнема?
Самото прецеждане отнема буквално няколко минути - просто поставете продуктите в сито и оставете водата да се отцеди.
Какви инструменти са необходими?
За да прецедите продуктите, трябва да използвате сито или гевгир. Също така, може да се използва сгъната марля за тази цел.
Кои продукти са подходящи?
Прецеждането е подходящо за всякакви продукти, които се готвят чрез варене: зеленчуци, компоти, извара, гъби, паста. Дори зърнени храни се прецеждат след варене, ако има твърде много течност в тях.
прецеждане
сито
гевгир
бульон
варене