Дресингът е продукт или смес от продукти и подправки, които се добавят към ястията, за да подобрят техния вкус, например да добавят пикантност.
Дресинг
Какво е дресинг
Необходими инструменти
Дресингите за салати се приготвят чрез смесване с лъжица, вилица или блендер.
Подходящи продукти
Дресингите най-често се приготвят за салати. Те имат точна рецепта, която не може да се променя. Понякога такива дресинги са подходящи за няколко различни ястия, понякога само за едно. Дресингите включват олио, сметана, мляко, оцет и други продукти, които се добавят към различни ястия, за да подобрят техния вкус.
Как да го направим правилно
Не се препоръчва използването на трапезен оцет за приготвяне на дресинги за салати - той има твърде силен вкус и аромат. Вместо това се използва червен или бял винен оцет. Червеният оцет е подходящ за зелени салати и листни зеленчуци. Белият оцет е по-мек, затова се препоръчва да се добавя към зеленчукови салати.
Особености
Понякога дресингите за салати могат да бъдат сложни и да се състоят от десетина съставки. Такива дресинги се използват, за да подчертаят вкуса на ястието. Затова рецептата само изброява компонентите, а пропорциите се определят по вкус.







