Apetit
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Красива Домашна Салата Цезар

Кухня: Американска
Тази лесна Цезар салата е великолепна като гарнитура за вечеря, но също така е достатъчно богата, за да бъде самостоятелно ястие.
Вегетарянска
Здравословна
Ниво на трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
Свежа и хрупкава салата Цезар, приготвена с пресни листа от маруля Романо, златисто-изпечени домашни крутони и тънко нарязани люспи пармезан.
Стъпки
01
Направете крутоните
Загрейте фурната на 180°C и постелете тава с хартия за печене. Поставете кубчетата хляб върху тавата за печене, поръсете ги със зехтин и сол и печете 10 минути, докато станат златисти.
02
Сглобете салатата
Сложете марулята в купа. Поръсете с половината дресинг, добавете репичките, крутоните(нахута по желание) и полейте с останалия дресинг. Отгоре сложете пекорино, див лук и кедрови ядки. Овкусете със сол и пипер на вкус.
  • Продукти

Често задавани въпроси

За да си направите крутони, нарежете бял хляб на кубчета и ги запечете във фурната с малко зехтин и подправки като чесън и розмарин.

Основните съставки на салата Цезар са салата Романа(може да се замени от айсберг), крутони, пармезан и сос Цезар.

Да, можете да експериментирате с различни съставки. Някои хора добавят пилешко или друг вид месо, други предпочитат повече сирене или зеленчуци. Основното е да запазите класическия вкус на салатата.

Повече за тази рецепта

Тази рецепта за салата Цезар е фантастична гарнитура за празнична вечеря, но напоследък я обичам дори като самостоятелно ястие. Тя е перфектна, свежа, но същевременно засищаща.

Свежа и хрупкава салата Цезар, приготвена с пресни листа от маруля Романо, златисто-изпечени домашни крутони и тънко нарязани люспи пармезан.

Ако се питате колко калории има в салатата цезар - малко(~44 кал на порция), така че не се притеснявайте да я комбинирате с други ястия.

Това е оригинална рецепта за салата Цезар с опция за малко повече хранителност чрез добавяне на нахут. Ако държите на класиката просто не го добавяйте.

Основните съставки за Цезар Салата

Маруля: В тази рецепта използвам накъсана салата Романа за класическа салата Цезар. Можете да използвате и листа от маруля от различен вид или също така салата айсберг.

Пармезан: Най-добре е ако използвайте пресен блок пармезан вместо пакетиран. Нещо което аз много обичам да слагам във всяка салата честно казано, са "Листа от пармезан", може да ги намерите във всеки супермаркет. Освен че не са толкова скъпи като блок пармезан, те са и много лесни за използване, само ги поръсвате върху салата и сте готови.

Сос Цезар: Този домашен сос си заслужава допълнителните 5 минути, необходими за приготвянето му.

Цезар дресинг

Моята версия е много лесна и също толкова добра както традиционната. В малка купа смесете гръцки йогурт, зехтин, лимонов сок, ситно нарязан чесън, горчица и черен пипер. Ще получите кремообразна, богата смес, която е също толкова пикантна и вкусна като класическата версия.

Бележки

За да направите тази рецепта веган, пропуснете сиренето и заменете Цезар дресинга с този веган дресинг:

1 скилидка чесън 2 супени лъжици пресен лимонов сок 2 ч.л. лъжички горчица 2 ч.л. каперси, отцедени ½ ч.ч вода Прясно смлян черен пипер

В блендер с висока скорост поставете кашуто, чесъна, лимоновия сок, горчицата, каперсите, водата и няколко завъртания черен пипер.

Блендирайте до кремообразна смес.

Съвети за сервиране на Цезар салата

Със своя богат дресинг, тази рецепта за Цезар салата лесно може да бъде самостоятелно ястие. Въпреки това, тя също е прекрасна гарнитура. Сервирайте я с любимия си протеин или я съчетайте с някои от тези вегетариански основни ястия:

Независимо дали я носите на събиране или я опаковате за обяд, тази рецепта за Цезар салата е чудесна за приготвяне предварително. Препечете крутоните, смесете дресинга и пригответе зеленчуците предварително. След това съхранявайте компонентите отделно, докато не сте готови да ядете. Ако я приготвяте предварително, печете нахута в последния момент или го пропуснете и добавете няколко допълнителни крутончета вместо него. Нахутът е най-вкусен, когато е прясно изпечен!

Цезар
вегетарианско
лесна салата
Изпробва ли тази рецепта?
Много ще ни помогнеш ако споменеш @apetit.bg в Instagram!
Ревюта
B
Напиши Ревю
Хранителна Стойност
4 Порции
Една порция 100г
Ст-ти за една порция
Калории
44
Мазнини 3г
Въглехидрати 4г
Фибри 1г
Захари 1г
Протеин 2г
Домашна Салата Цезар с Крутони и Цезар Дресинг