Apetit
A woman wearing round sunglasses and a scarf tucked into a grey coat, holds up a large bag filled with assorted breads, including a baguette sticking out playfully. She is outdoors with a backdrop of a quaint building and snow-dusted mountains under a clear sky.
Елена Талин

Клуб Сандвич

Кухня: Американска
Пригответе класически клуб сандвич у дома! С хрупкав бекон, свежа салата и кашкавал, този многослоен сандвич е перфектен за всяко хранене.
Вегетарянска
Ниво на трудност
ЛЕСНО
Време
30 мин
Цена
ЕВТИНО
Апетитен клуб сандвич, приготвен с препечени филии хрупкав хляб, сочни резени домати, свежа маруля и златисто стопено сирене. Добавеният хрупкав бекон и лек майонезен сос придават завършен вкус на този класически сандвич.
Стъпки
01
Пригответе филиите
За да приготвите клуб сандвич, започнете като намажете 6-те филии хляб с размекнатото масло (или зехтин), като използвате четка за равномерно разпределение. След това ги запечете за кратко в тиган (по около две минути от всяка страна) и оставете настрана. В същия тиган запечете филийките бекон за около 3 минути от всяка страна. След като се запекат добре, ги оставете да се охладят върху кухненска хартия. След като са готови, ги оставете да изстинат.
02
Наредете филиите
Измийте и нарежете доматите на тънки филии, след това измийте и подсушете листата от салатата. Имате всички съставки, за да съставите клуб сандвича: поставете 6-те филии хляб на дъска и намажете едната страна на всяка с майонеза. Поставете лист от салатата върху една филия хляб, така че да е в контакт с майонезата. Добавете две филии кашкавал, две филии домат и една филия бекон, разделена на две.
03
Сглобете сандвича
Затворете с друга филия хляб (страната с майонезата трябва да е в контакт с филиите бекон). Намажете горната страна на хляба с още майонеза. Повторете, като добавите лист салата, доматите и бекона. Поставете последната филия хляб отгоре, отново с майонезата в контакт със съставките. Направете същото, за да приготвите втория клуб сандвич.
04
Сервирайте
Забийте клечка за зъби в четирите ъгъла на сандвича. Нарежете по диагонал, за да получите две половини на клуб сандвича и сервирайте с пържени картофи и сосове по желание.
  • Продукти

Повече за тази рецепта

Тостовете могат да имат много форми и в този случай и много слоеве... тези на клуб сандвича (или ClubHouse sandwich), кралят на многослойните сандвичи, който днес ще ви покажа как да приготвите у дома!

Хляб, майонеза, салата, кашкавал, домати и хрупкав бекон: нищо не е оставено на случайността в състава, за да се срещнат всички съставки слой след слой, в перфектен ред, който да подчертае най-добре вкусовете им.

Перфектен като бърза и лесна вечеря, този богат сандвич може да бъде персонализиран по ваш вкус и съобразен с различни поводи... дали за пикник, закуска или бърза вечеря с остатъчни продукти, винаги има клуб сандвич който да пасне на вас!

Апетитен клуб сандвич, приготвен с препечени филии хрупкав хляб, сочни резени домати, свежа маруля и златисто стопено сирене. Добавеният хрупкав бекон и лек майонезен сос придават завършен вкус на този класически сандвич.

Съхранявайте клуб сандвича в хладилник, покрит със стреч фолио за един ден. Не се препоръчва замразяване.

Можете да добавите черни маслини или кисели краставички, като ги забодете с клечка за зъби за сервиране на клуб сандвича.

Можете да обогатите сандвича с варено яйце или полутвърдо сварено яйце на последния слой след бекона. За още по-домашен вкус, пригответе домашна майонеза или използвайте горчица вместо майонеза.

Клуб Сандвич
пикник
бърза вечеря
Изпробва ли тази рецепта?
Много ще ни помогнеш ако споменеш @apetit.bg в Instagram!
Ревюта
B
Напиши Ревю
Хранителна Стойност
2 Порции
Една порция 250г
Ст-ти за една порция
Калории
600
Мазнини 35г
Въглехидрати 45г
Фибри 3г
Захари 5г
Протеин 25г