Апетитен клуб сандвич, приготвен с препечени филии хрупкав хляб, сочни резени домати, свежа маруля и златисто стопено сирене. Добавеният хрупкав бекон и лек майонезен сос придават завършен вкус на този класически сандвич.

Клуб Сандвич

Пригответе класически клуб сандвич у дома! С хрупкав бекон, свежа салата и кашкавал, този многослоен сандвич е перфектен за всяко хранене.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 30 мин
ПОРЦИИ: 2
Кухня: Американска

Продукти

6 филии
4 филии (60 г общо)
1
4 листа
50г
50г
2 листа
20г

Инструкции

Стъпка 1

За да приготвите клуб сандвич, започнете като намажете 6-те филии хляб с размекнатото масло (или зехтин), като използвате четка за равномерно разпределение. След това ги запечете за кратко в тиган (по около две минути от всяка страна) и оставете настрана. В същия тиган запечете филийките бекон за около 3 минути от всяка страна. След като се запекат добре, ги оставете да се охладят върху кухненска хартия. След като са готови, ги оставете да изстинат.

Стъпка 2

Измийте и нарежете доматите на тънки филии, след това измийте и подсушете листата от салатата. Имате всички съставки, за да съставите клуб сандвича: поставете 6-те филии хляб на дъска и намажете едната страна на всяка с майонеза. Поставете лист от салатата върху една филия хляб, така че да е в контакт с майонезата. Добавете две филии кашкавал, две филии домат и една филия бекон, разделена на две.

Стъпка 3

Затворете с друга филия хляб (страната с майонезата трябва да е в контакт с филиите бекон). Намажете горната страна на хляба с още майонеза. Повторете, като добавите лист салата, доматите и бекона. Поставете последната филия хляб отгоре, отново с майонезата в контакт със съставките. Направете същото, за да приготвите втория клуб сандвич.

Стъпка 4

Забийте клечка за зъби в четирите ъгъла на сандвича. Нарежете по диагонал, за да получите две половини на клуб сандвича и сервирайте с пържени картофи и сосове по желание.