Бюфетът е вид подреждане на маса със закуски за самообслужване, често използван в няколко европейски и азиатски страни. Това е събитие, при което гостите избират ястия и закуски от изложена маса, хапват и общуват, докато стоят.
Бюфет
4 мин
Какво е бюфет?
Как да организираме бюфет?
За да организирате бюфет, ще трябва да отделите време не само за приготвяне на ястията, но и за подреждане на масите. Необходими са чинии, прибори и чаши. Ястията се попълват постоянно на масите за гостите. Топлите ястия се сервират преди консумация, зеленчуците и месото са предварително нарязани на порции, а напитките вече са наляти в чашите.
Предимства на бюфета
Благодарение на удобството си, бюфетите често се провеждат във формат на "отворена къща". Домакините или организаторите канят всички заинтересовани за специален повод. Този тип прием обикновено продължава около 4 часа. През това време гостите идват за няколко минути, за да покажат уважение към домакините и да се насладят на закуските.
бюфет
самообслужване
организация на бюфет
закуски
отворена къща
НОВИ РЕЦЕПТИ

Закуска
Лесни мъфини с мътеница
28 мин

Гарнитури
Класическо Картофено Пюре
35 мин

Сосове и Дресинги
Сос Холандез
5 мин

Закуска
Супер лесен Омлет с кашкавал
10 мин

Сосове и Дресинги
Домашен гъбен сос
20 мин

Америка
Клуб Сандвич
30 мин

Смутита и Напитки
Червена Сангрия
10 мин

Смутита и Напитки
Смути с Куркума и Ананас
5 мин