Apetit

Дреболии

5 мин

Какво са дреболиите?

Дреболиите са вътрешните органи на птици и животни, които са подходящи за готвене, както и крачета, уши, опашки и глави. Те често изискват по-дълго време за готвене в сравнение с месото.

Необходими инструменти за готвене

За приготвяне на ястия от дреболии ще ви трябват остър нож, тиган, тенджера или фурна - в зависимост от начина, по който планирате да ги готвите.

Подходящи продукти

Подходящи продукти за дреболии включват черен дроб и вътрешности от свинско, говеждо и агнешко. Глави, опашки, крайници, бъбреци, вимета, стомаси, диафрагми, черен дроб, бели дробове, далак и гърла също се консумират като храна.

Техники за готвене

Езиците се варят, мариноват или правят на месно желе. Сърцата могат да се задушават или да се използват за салати с зеленчуци. Черният дроб се използва за основни ястия и като пълнеж за пайове. Опашките се варят, пържат или задушават. Дреболиите се използват за приготвяне на супи и месни желета.

Подготовка и почистване

Дреболиите трябва да бъдат добре почистени от кръв и примеси, не трябва да се замразяват повторно, да имат разрези или разкъсвания, или да променят цвета си на повърхността. Сърцата трябва да се режат надлъжно и да се почистват от големи кръвоносни съдове, главите трябва да се разделят на симетрични части, да се почистват от косми, мозъци и езици. Бъбреците трябва да са цели и кафяви, а черният дроб трябва да е без лимфни възли.

Съвети за премахване на миризми и горчивина

Филтриращите органи, като черния дроб и бъбреците, трябва да се накисват поне четири часа, за да се гарантира, че не остават вредни вещества. За да премахнете горчивината от черния дроб, отстранете мембраните, каналите и го мариновайте в соев сос, яйчен белтък, сол и царевично нишесте. За да намалите миризмата при готвене на стомаси, първо ги сварете, след това ги изпържете или изпечете. За да премахнете силната миризма от бъбреците, ги разрежете на половина и отстранете мазнината от ядрото.

дреболии
черен дроб
сърца
бъбреци
готвене
рецепти