Ароматно ястие от паста фарфале, комбинирана с нежно прошуто и сладък грах, поднесени в богат кремообразен сос. Гарнирано с пресен босилек, това елегантно ястие е идеално за бърза вечеря или специални поводи.

Паста пеперуди с фета и млад фасул - Само с 5 съставки

Научете как да приготвите фарфале с фета и млад фасул с тази лесна рецепта за 30 минути.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 30 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

375г
500г
100г
1
300г

Инструкции

Стъпка 1

Сварете пастата Farfalle в голяма тенджера с вряща вода според указанията на опаковката, докато стане al dente (твърда, но сготвена). Отцедете добре.

Стъпка 2

Сварете младия фасул в отделна тенджера с вряща вода за 3 минути. След това го охладете под студена вода и го обелете (ако е необходимо).

Стъпка 3

Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на силен огън. Гответе прошутото, докато стане хрупкаво. След това го накъсайте на парчета.

Стъпка 4

Комбинирайте прошутото, фасулът, сварената паста, лимоновата кора, лимоновия сок и фетата (с малко олио) в тигана. Разбъркайте внимателно и сервирайте веднага.