
Паста пеперуди с фета и млад фасул - Само с 5 съставки
Научете как да приготвите фарфале с фета и млад фасул с тази лесна рецепта за 30 минути.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 30 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански
Продукти
375г
500г
100г
1
300г
Инструкции
Стъпка 1
Сварете пастата Farfalle в голяма тенджера с вряща вода според указанията на опаковката, докато стане al dente (твърда, но сготвена). Отцедете добре.
Стъпка 2
Сварете младия фасул в отделна тенджера с вряща вода за 3 минути. След това го охладете под студена вода и го обелете (ако е необходимо).
Стъпка 3
Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на силен огън. Гответе прошутото, докато стане хрупкаво. След това го накъсайте на парчета.
Стъпка 4
Комбинирайте прошутото, фасулът, сварената паста, лимоновата кора, лимоновия сок и фетата (с малко олио) в тигана. Разбъркайте внимателно и сервирайте веднага.