
Авокадо тост със сирене фета и поширани яйца
Започнете деня си вкусно! Тази рецепта за брънч е истинска експлозия от вкусове. Авокадо среща сирене фета, с лек пикантен щрих от чили, всичко това гарнирано с идеално течно поширано яйце. Определено си струва да станете от леглото за това!
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 10 мин
ПОРЦИИ: 2
Кухня: Американска
Продукти
2
50г
1
1
2 филии
Инструкции
Стъпка 1
Напълнете голяма тенджера с вода, добавете оцета и доведете до силно кипене на висока температура. След като заври, намалете котлона, така че водата да къкри.
После използвайте лъжица, за да разбъркате водата във водовъртеж.
Счупете и двете яйца и ги варете за 2 минути и 30 секунди.
Стъпка 2
Междувременно, в малка купа, намачкайте авокадото, сиренето, люспите чили и лимоновия сок. Овкусете добре с черен пипер. Запържете хляба.
Стъпка 3
Натрупайте авокадото и сиренето фета върху препечения хляб.
След това поставете по едно поширано яйце отгоре на всяко.