Вкусен тост с кремообразно пюре от авокадо, гарниран с перфектно поширани яйца с мек жълтък и поръсен с натрошено сирене фета. Допълнителна свежест придават микрозелени и пресен босилек, поднесен в елегантна бяла чиния за стилна и питателна закуска.

Авокадо тост със сирене фета и поширани яйца

Започнете деня си вкусно! Тази рецепта за брънч е истинска експлозия от вкусове. Авокадо среща сирене фета, с лек пикантен щрих от чили, всичко това гарнирано с идеално течно поширано яйце. Определено си струва да станете от леглото за това!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 10 мин
ПОРЦИИ: 2
Кухня: Американска

Продукти

2
50г
1
1
2 филии

Инструкции

Стъпка 1

Напълнете голяма тенджера с вода, добавете оцета и доведете до силно кипене на висока температура. След като заври, намалете котлона, така че водата да къкри.

После използвайте лъжица, за да разбъркате водата във водовъртеж.

Счупете и двете яйца и ги варете за 2 минути и 30 секунди.

Стъпка 2

Междувременно, в малка купа, намачкайте авокадото, сиренето, люспите чили и лимоновия сок. Овкусете добре с черен пипер. Запържете хляба.

Стъпка 3

Натрупайте авокадото и сиренето фета върху препечения хляб.

След това поставете по едно поширано яйце отгоре на всяко.