
Баба Гануш
Продукти
Инструкции
Включете газовия котлон на средновисока температура и поставете патладжаните над пламъка. Завъртайте ги с щипки на всеки 3-4 минути, печете около 15 минути, докато кожата стане дълбоко обгоряла и патладжанът започне да се вдлъбва.
Поставете изпечените патладжани в голяма купа и покрийте с найлоново фолио. Оставете да се задушат и охладят за 15 минути, за да се отцеди излишната течност.
Разрежете патладжаните на половина по дължина и извадете месото върху дъска за рязане. Наситнете патладжаните, за да разбиете по-фиброзните части.
Поставете нарязаните патладжани в голяма купа за смесване и използвайте вилица за намачкване. Добавете тахан, лимонов сок, зехтин, чесън и сол. Разбъркайте до равномерна смес с леко груба текстура.
Прехвърлете готовия Баба Гануш в малка купа и гарнирайте с нарязан магданоз и няколко капки зехтин.