Бананов хляб с 4 съставки

Лесен Бананов Хляб

Сладък бананов хляб е идеален за лесна закуска през уикенда.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 60 мин
ПОРЦИИ: 12
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте фурната до 175 градуса C. Покрийте форма за хляб с размери 22 х 13 см с хартия за печене, оставяйки 5 см разстояние от всички страни.

Стъпка 2

Намачкайте 4 банана в голяма купа с вилица, докато сместа стане почти гладка (около 1 1/2 чаши). Добавете яйцата и 1/2 чаша кафява захар. Разбъркайте до хомогенност.

Стъпка 3

Добавете брашното, содата и солта към банановата смес. Разбъркайте, докато съставките се смесят, като изстъргвате страните на купата при нужда.

Стъпка 4

Изсипете тестото в подготвената форма и разпределете равномерно.

Стъпка 5

Поръсете равномерно останалата 1 супена лъжица кафява захар отгоре.

Стъпка 6

Печете около 50-55 минути в предварително загрятата фурна. Проверете дали хлябът е изпечен, като вкарате клечка за зъби в средата на хляба. Ако клечката е чиста или с много малко трохи, хлябът е готов. Оставете да се охлади в тавата за 15 минути.

Стъпка 7

Извадете хляба от формата и нарежете, сервирайте топъл. Насладете се!