
Лесен Бананов Хляб
Продукти
Инструкции
Загрейте фурната до 175 градуса C. Покрийте форма за хляб с размери 22 х 13 см с хартия за печене, оставяйки 5 см разстояние от всички страни.
Намачкайте 4 банана в голяма купа с вилица, докато сместа стане почти гладка (около 1 1/2 чаши). Добавете яйцата и 1/2 чаша кафява захар. Разбъркайте до хомогенност.
Добавете брашното, содата и солта към банановата смес. Разбъркайте, докато съставките се смесят, като изстъргвате страните на купата при нужда.
Изсипете тестото в подготвената форма и разпределете равномерно.
Поръсете равномерно останалата 1 супена лъжица кафява захар отгоре.
Печете около 50-55 минути в предварително загрятата фурна. Проверете дали хлябът е изпечен, като вкарате клечка за зъби в средата на хляба. Ако клечката е чиста или с много малко трохи, хлябът е готов. Оставете да се охлади в тавата за 15 минути.
Извадете хляба от формата и нарежете, сервирайте топъл. Насладете се!