Изискано ястие, съчетаващо нежни гночки и свеж зелен фасул. Подправени със зехтин, чесън и пресни билки, гночките са завършени с настърган пармезан за кремообразен и леко солен вкус

Бързи пролетни ньоки - само с 5 съставки

Това ястие е идеално за забързаните вечери през седмицата!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 15 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

500g
2 връзки
300g
300ml
130g

Инструкции

Стъпка 1

В голяма тенджера кипнете водата на силен огън. Добавете ньоки-те, аспержите и грахчетата. Гответе за 2-3 минути, или докато ньоки-те изплуват на повърхността на водата. Отцедете добре.

Стъпка 2

Междувременно, в голям тиган на силен огън загрейте сметаната. Доведете до кипене. Гответе за 2 минути, или докато сметаната заври и се сгъсти. Добавете половината от пестото и разбъркайте добре. Свалете от котлона.

Стъпка 3

Добавете сместа с ньоки-те в тигана и внимателно разбъркайте, за да се смесят.

Стъпка 4

Разпределете ньоки-те в купи. Полейте с останалото песто и овкусете преди сервиране.