
Брауни
Класическа рецепта за брауни с черен шоколад и какао.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 60 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Американска
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Разтопете черния шоколад на водна баня или в микровълнова, след което го смесете с разтопено масло.
Стъпка 2
Оставете сместа да се охлади и през това време запечете лешниците на тиган.
Стъпка 3
Разбъркайте яйцата и захарта в голяма купа с помощта на електрически миксер. Добавете щипка сол.
Стъпка 4
Когато сместа стане лека и пухкава, добавете охладената шоколадово-маслена смес и разбъркайте с миксера за няколко минути.
Стъпка 5
Пресейте брашното и какаото в сместа и разбъркайте до получаване на гладка и еднородна смес.
Стъпка 6
Покрийте форма за печене (21x28 см) с хартия за печене и изсипете сместа, заравнете я.
Стъпка 7
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 25 минути.
Стъпка 8
След като извадите от фурната, оставете да се охлади и нарежете на квадрати.