Брауни

Брауни

Класическа рецепта за брауни с черен шоколад и какао.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 60 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Американска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Разтопете черния шоколад на водна баня или в микровълнова, след което го смесете с разтопено масло.

Стъпка 2

Оставете сместа да се охлади и през това време запечете лешниците на тиган.

Стъпка 3

Разбъркайте яйцата и захарта в голяма купа с помощта на електрически миксер. Добавете щипка сол.

Стъпка 4

Когато сместа стане лека и пухкава, добавете охладената шоколадово-маслена смес и разбъркайте с миксера за няколко минути.

Стъпка 5

Пресейте брашното и какаото в сместа и разбъркайте до получаване на гладка и еднородна смес.

Стъпка 6

Покрийте форма за печене (21x28 см) с хартия за печене и изсипете сместа, заравнете я.

Стъпка 7

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за 25 минути.

Стъпка 8

След като извадите от фурната, оставете да се охлади и нарежете на квадрати.