Кремообразни бъркани яйца с хрупкав бекон, поднесени в бяла чиния.

Бъркани яйца с бекон

Тази рецепта за бъркани яйца с бекон е подходяща за закуска или брънч.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Запържете бекона докато стане хрупкав в голям тиган. Използвайте същия тиган, в който ще приготвяте яйцата.

Стъпка 2

Отцедете бекона върху хартиени кърпи, направете го на парченца и оставете настрана.

Стъпка 3

Отцедете всичката мазнина от бекона, освен една супена лъжица, и не мийте тигана.

Стъпка 4

В голяма купа разбийте яйцата със сметаната, солта и пипера.

Стъпка 5

Сложете тигана на средна температура и добавете масло. Разтопете маслото и добавете разбитите яйца.

Стъпка 6

Гответе яйцата на средна температура, като разбърквате от време на време с топлоустойчива шпатула, докато се оформят големи късове и яйцата почти са готови.

Стъпка 7

Добавете сиренето и натрошения бекон и продължете да готвите докато яйцата са готови.

Стъпка 8

Гарнирайте с див лук ако желаете и сервирайте.