
Бъркани яйца с бекон
Тази рецепта за бъркани яйца с бекон е подходяща за закуска или брънч.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Запържете бекона докато стане хрупкав в голям тиган. Използвайте същия тиган, в който ще приготвяте яйцата.
Стъпка 2
Отцедете бекона върху хартиени кърпи, направете го на парченца и оставете настрана.
Стъпка 3
Отцедете всичката мазнина от бекона, освен една супена лъжица, и не мийте тигана.
Стъпка 4
В голяма купа разбийте яйцата със сметаната, солта и пипера.
Стъпка 5
Сложете тигана на средна температура и добавете масло. Разтопете маслото и добавете разбитите яйца.
Стъпка 6
Гответе яйцата на средна температура, като разбърквате от време на време с топлоустойчива шпатула, докато се оформят големи късове и яйцата почти са готови.
Стъпка 7
Добавете сиренето и натрошения бекон и продължете да готвите докато яйцата са готови.
Стъпка 8
Гарнирайте с див лук ако желаете и сервирайте.