Ризото с броколи и пармезан

Ризото с броколи и пармезан

Това ризото с броколи и пармезан превръща класическото италианско ястие в едно изключително кремообразно и богато вегетарианско изкушение.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 45 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Добавете броколите в кухненския робот и ги накълцайте няколко пъти, за да създадете станат на малки парченца колкото ориз.

Стъпка 2

В среден съд на ниска температура загрейте бульона докато заври.

Стъпка 3

В отделен голям тиган на средна температура загрейте маслото. Добавете лука и го сотирайте 4-5 минути, докато омекне.

Стъпка 4

Добавете ориза и го разбъркайте още една минута, докато леко се препече.

Стъпка 5

Добавете течностите и ситно нарязаните броколи. Добавете бялото вино, за да деглазирате тигана, и разбърквайте постоянно, докато цялата течност се абсорбира.

Стъпка 6

Добавете останалите съставки. Отстранете ризотото от котлона.

Стъпка 7

Сервирайте ризотото, докато е топло, и ако желаете, украсете с още пармезан и магданоз.