
Ризото с броколи и пармезан
Това ризото с броколи и пармезан превръща класическото италианско ястие в едно изключително кремообразно и богато вегетарианско изкушение.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 45 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Италиански
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Добавете броколите в кухненския робот и ги накълцайте няколко пъти, за да създадете станат на малки парченца колкото ориз.
Стъпка 2
В среден съд на ниска температура загрейте бульона докато заври.
Стъпка 3
В отделен голям тиган на средна температура загрейте маслото. Добавете лука и го сотирайте 4-5 минути, докато омекне.
Стъпка 4
Добавете ориза и го разбъркайте още една минута, докато леко се препече.
Стъпка 5
Добавете течностите и ситно нарязаните броколи. Добавете бялото вино, за да деглазирате тигана, и разбърквайте постоянно, докато цялата течност се абсорбира.
Стъпка 6
Добавете останалите съставки. Отстранете ризотото от котлона.
Стъпка 7
Сервирайте ризотото, докато е топло, и ако желаете, украсете с още пармезан и магданоз.