
Брускети с Домати и Балсамико
Лесни и свежи италиански брускети с домати и балсамов оцет.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
В голяма купа комбинирайте нарязаните домати, зехтин, балсамов оцет, босилек, сол и пипер. Оставете ястието да престои поне 10 минути.
Стъпка 2
Нарежете хляба на филии с дебелина 2 см.
Стъпка 3
Запечете хляба във фурна или на тиган и от двете страни докато придобият хубав загар.
Стъпка 4
Намажете леко и двете страни на хляба със зехтин. Разрежете скилидката чесън на две и натъркайте запечените страни на хляба, за да му придадете чеснов вкус.
Стъпка 5
В отделна купа смесете 2 ч.л. зехтин, няколко капки балсамов оцет и щипка сол.
Стъпка 6
Подредете филиите хляб върху плато. Разпределете равномерно доматената смес върху тях.
Стъпка 7
Добавете моцарела и свежи листа босилек отгоре.
Стъпка 8
Поръсете със зехтин и балсамов оцет и добавете няколко капки глазура за допълнителен вкус.