Брускети с домати и балсамов оцет

Брускети с Домати и Балсамико

Лесни и свежи италиански брускети с домати и балсамов оцет.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

В голяма купа комбинирайте нарязаните домати, зехтин, балсамов оцет, босилек, сол и пипер. Оставете ястието да престои поне 10 минути.

Стъпка 2

Нарежете хляба на филии с дебелина 2 см.

Стъпка 3

Запечете хляба във фурна или на тиган и от двете страни докато придобият хубав загар.

Стъпка 4

Намажете леко и двете страни на хляба със зехтин. Разрежете скилидката чесън на две и натъркайте запечените страни на хляба, за да му придадете чеснов вкус.

Стъпка 5

В отделна купа смесете 2 ч.л. зехтин, няколко капки балсамов оцет и щипка сол.

Стъпка 6

Подредете филиите хляб върху плато. Разпределете равномерно доматената смес върху тях.

Стъпка 7

Добавете моцарела и свежи листа босилек отгоре.

Стъпка 8

Поръсете със зехтин и балсамов оцет и добавете няколко капки глазура за допълнителен вкус.