Бърз и вкусен пилешки бульон

Пилешки бульон

Бърз и лесен пилешки бульон, готов за по-малко от час.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 75 мин
ПОРЦИИ: 2
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте олиото в тенджера.

Стъпка 2

Добавете нарязаната на кубчета лук и парчетата пилешко.

Стъпка 3

Сотирайте докато пилето не е вече розово (около 5 до 7 минути).

Стъпка 4

Намалете котлона на ниска температура.

Стъпка 5

Добавете врящата вода, сол и дафиновите листа.

Стъпка 6

Веднага щом водата започне да къкри, намалете отново температурата.

Стъпка 7

Оставете да къкри около 20 до 30 минути, докато бульонът стане богат на вкус.

Стъпка 8

Прецедете и премахнете твърдите частици. Бульонът е готов да се използва.