
Пилешки бульон
Бърз и лесен пилешки бульон, готов за по-малко от час.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 75 мин
ПОРЦИИ: 2
Кухня: Международна
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Загрейте олиото в тенджера.
Стъпка 2
Добавете нарязаната на кубчета лук и парчетата пилешко.
Стъпка 3
Сотирайте докато пилето не е вече розово (около 5 до 7 минути).
Стъпка 4
Намалете котлона на ниска температура.
Стъпка 5
Добавете врящата вода, сол и дафиновите листа.
Стъпка 6
Веднага щом водата започне да къкри, намалете отново температурата.
Стъпка 7
Оставете да къкри около 20 до 30 минути, докато бульонът стане богат на вкус.
Стъпка 8
Прецедете и премахнете твърдите частици. Бульонът е готов да се използва.