Свежа краставична салата с копър и червен лук, сервирана в дървена купа. Тънко нарязаните краставици са овкусени с винен оцет, зехтин, сол, черен пипер и пресен копър за ароматна и лека гарнитура.

Бърза салата с краставици

Бърза и освежаваща салата от краставици с лук и билки.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 10 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Обелете и нарежете шалота на тънки кръгове. Поставете ги в малка купа и залейте с хладка вода, за да омекотите вкуса му.

Стъпка 2

Отрежете краищата на краставиците и ги нарежете на тънки кръгове. Ако кожата им е дебела, можете да я обелите.

Стъпка 3

В средна купа за сервиране смесете оцета, захарта, солта и пипера, докато захарта се разтвори. Добавете краставиците.

Стъпка 4

Отцедете шалота и го добавете към краставиците. Добавете магданоза (ако използвате) и разбъркайте.

Стъпка 5

Сервирайте веднага или оставете да охладите за по-добър вкус.