Цветна и питателна мексиканска купа, пълна с пухкав бял ориз, черен боб, свежо авокадо и ароматна доматена салса. Гарнирана с кремообразна заквасена сметана, кориандър и свежи лайм резени, тази купа предлага перфектен баланс между подправки и свежест.

Бърза вегетарианска тако купа

Една бърза и лесна за приготвяне вечеря, която винаги можете да направите, когато денят ви е претоварен.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Американска

Продукти

200г
1 с.л.
1 глава
30г
1
400г
250мл
1
заквасена сметана
по желание
100г

Инструкции

Стъпка 1

Сварете 200г дългозърнест бял ориз в голям съд с кипяща вода за 12 минути или докато стане мек. Отцедете.

Стъпка 2

Междувременно загрейте 1 супена лъжица растително масло в голям съд на среден огън. Добавете лука, ситно нарязан. Гответе, като бъркате, 4-5 минути или докато лукът омекне. Добавете червената чушка, почистена, ситно нарязана и 30г микс подправки за мексиканска храна(или какъвто микс предпочитате) и гответе, като бъркате, 1-2 минути или докато стане ароматно.

Стъпка 3

Добавете консервираният боб, изплакнат и отцеден, 250мл консервирани нарязани домати и 185мл вода към сместа с лука. Доведете до кипене. Намалете огъня до нисък. Покрийте и гответе 5 минути или докато сместа се сгъсти.

Стъпка 4

Разделете ориза в купи за сервиране. Поставете отгоре сместа с боба, авокадото, изчистено, заквасената сметана, листа кориандър и ленти тортила. Овкусете за сервиране.