
Бърза вегетарианска тако купа
Продукти
Инструкции
Сварете 200г дългозърнест бял ориз в голям съд с кипяща вода за 12 минути или докато стане мек. Отцедете.
Междувременно загрейте 1 супена лъжица растително масло в голям съд на среден огън. Добавете лука, ситно нарязан. Гответе, като бъркате, 4-5 минути или докато лукът омекне. Добавете червената чушка, почистена, ситно нарязана и 30г микс подправки за мексиканска храна(или какъвто микс предпочитате) и гответе, като бъркате, 1-2 минути или докато стане ароматно.
Добавете консервираният боб, изплакнат и отцеден, 250мл консервирани нарязани домати и 185мл вода към сместа с лука. Доведете до кипене. Намалете огъня до нисък. Покрийте и гответе 5 минути или докато сместа се сгъсти.
Разделете ориза в купи за сервиране. Поставете отгоре сместа с боба, авокадото, изчистено, заквасената сметана, листа кориандър и ленти тортила. Овкусете за сервиране.