
Чеснов хляб с песто и сирене
Неустоим чеснов хляб с песто и разтопено сирене.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Италиански
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Загрейте фурната на 190°C. Сложете хартия за печена в тавата.
Стъпка 2
Разрежете хлебчето на две части по дължина и го поставете върху хартията с разрязаните страни нагоре.
Стъпка 3
В малка купа смесете маслото с чесъна. Намажете получената смес върху двете половини на хляба.
Стъпка 4
Сложете босилековото песто върху слоя с чесново масло.
Стъпка 5
Поръсете с настъргана моцарела и пармезан равномерно върху хлебчето намазано с песто.
Стъпка 6
Запечете във фурната за 10-12 минути или докато сиренето се разтопи.
Стъпка 7
По желание, гриловайте за 1-2 минути за златиста коричка.
Стъпка 8
Извадете от фурната, гарнирайте с пресен босилек, нарежете и сервирайте топло.