Чеснов хляб с песто и сирене

Чеснов хляб с песто и сирене

Неустоим чеснов хляб с песто и разтопено сирене.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте фурната на 190°C. Сложете хартия за печена в тавата.

Стъпка 2

Разрежете хлебчето на две части по дължина и го поставете върху хартията с разрязаните страни нагоре.

Стъпка 3

В малка купа смесете маслото с чесъна. Намажете получената смес върху двете половини на хляба.

Стъпка 4

Сложете босилековото песто върху слоя с чесново масло.

Стъпка 5

Поръсете с настъргана моцарела и пармезан равномерно върху хлебчето намазано с песто.

Стъпка 6

Запечете във фурната за 10-12 минути или докато сиренето се разтопи.

Стъпка 7

По желание, гриловайте за 1-2 минути за златиста коричка.

Стъпка 8

Извадете от фурната, гарнирайте с пресен босилек, нарежете и сервирайте топло.