
Чеснов грил чийз сандвич
Продукти
Инструкции
Запечете глава чесън в тавичка във фурната със зехтин за 20 минути на 200 градуса. Това ще направи чесъна мек и ароматен и така той ще се смеси добре с маслото. Може да пропуснете тази стъпка и да използвате суров чесън също.
Комбинирайте омекотеното масло с чесъна и магданоза. Ако използвате суров чесън, тогава го смачкайте добре за да се смеси хубаво с маслото за да не останат големи парчета по хляба. Намажете 2 супени лъжици от чесновото масло равномерно от двете страни на 2 филии хляб.
Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средно-висока температура. Поставете намазана с масло филия хляб в тигана и гответе около 2 до 3 минути, докато стане кафеникава. Обърнете, за да се запече и другата страна.
Намалете температурата на ниска. Подредете 1/4 от сиренето на филия хляб. Леко подправете със сол и пипер.
Поставете втората филия хляб върху слоя от сирене. Гответе сандвича, обръщайки веднъж, докато сиренето се разтопи, 4 до 6 минути. Нежно натиснете сандвича с шпатула, докато се готви. Повторете с останалия хляб, чесново масло и сирене.