
Паста с нахут
Веганска паста с кремообразен нахутен сос.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 30 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Средиземноморска
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Изплакнете и отцедете нахута.
Стъпка 2
Загрейте една супена лъжица зехтин в голям тиган и добавете кимиона и кориандъра. Гответе за една минута.
Стъпка 3
Добавете нахута, солта, черния пипер, чесъна на прах и люспите от червен пипер в тигана. Гответе за около 5 минути.
Стъпка 4
Извадете всичкия нахут от тигана, с изключение на около 1/4 чаша, и го поставете в блендер.
Стъпка 5
Сварете пастата по инструкции и запазете 1 чаша от водата. Изцедете пастата и я добавете към нахута в тигана.
Стъпка 6
Добавете втората супена лъжица зехтин към блендера с нахут и водата от пастата. Блендирайте до гладкост на сместа.
Стъпка 7
Полейте пастата с нахутения сос и добавете магданоз и лимонов сок. Поднесете ястието горещо.