Паста с нахут

Паста с нахут

Веганска паста с кремообразен нахутен сос.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 30 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Средиземноморска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Изплакнете и отцедете нахута.

Стъпка 2

Загрейте една супена лъжица зехтин в голям тиган и добавете кимиона и кориандъра. Гответе за една минута.

Стъпка 3

Добавете нахута, солта, черния пипер, чесъна на прах и люспите от червен пипер в тигана. Гответе за около 5 минути.

Стъпка 4

Извадете всичкия нахут от тигана, с изключение на около 1/4 чаша, и го поставете в блендер.

Стъпка 5

Сварете пастата по инструкции и запазете 1 чаша от водата. Изцедете пастата и я добавете към нахута в тигана.

Стъпка 6

Добавете втората супена лъжица зехтин към блендера с нахут и водата от пастата. Блендирайте до гладкост на сместа.

Стъпка 7

Полейте пастата с нахутения сос и добавете магданоз и лимонов сок. Поднесете ястието горещо.