Домашен гъбен сос

Домашен гъбен сос

Вкусен гъбен сос, подходящ за месо или картофено пюре.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Американска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Добавете зехтина в голям тиган и загрейте на средно-висока температура. Добавете гъбите и нарязания лук и гответе за 7-8 минути или докато омекнат.

Стъпка 2

Добавете солта, черния пипер и чесъна и гответе още минута. Извадете гъбите от тигана и оставете настрана.

Стъпка 3

Върнете тигана на огъня и разтопете маслото на средна температура. Поръсете брашното и разбърквайте, за да създадете гъста паста.

Стъпка 4

Изсипете говеждия бульон и разбърквайте. Продължете да готвите 3-5 минути, разбърквайки периодично, докато сосът не се сгъсти.

Стъпка 5

След като сосът се сгъсти, добавете обратно в него гъбите и лука. Добавете сос Уорчестър и прясна мащерка.

Стъпка 6

Разбъркайте, за да се комбинира и оставете да къкри за 2-3 минути. Овкусете с допълнителна сол и черен пипер, ако е необходимо.