
Домашен гъбен сос
Вкусен гъбен сос, подходящ за месо или картофено пюре.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Американска
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Добавете зехтина в голям тиган и загрейте на средно-висока температура. Добавете гъбите и нарязания лук и гответе за 7-8 минути или докато омекнат.
Стъпка 2
Добавете солта, черния пипер и чесъна и гответе още минута. Извадете гъбите от тигана и оставете настрана.
Стъпка 3
Върнете тигана на огъня и разтопете маслото на средна температура. Поръсете брашното и разбърквайте, за да създадете гъста паста.
Стъпка 4
Изсипете говеждия бульон и разбърквайте. Продължете да готвите 3-5 минути, разбърквайки периодично, докато сосът не се сгъсти.
Стъпка 5
След като сосът се сгъсти, добавете обратно в него гъбите и лука. Добавете сос Уорчестър и прясна мащерка.
Стъпка 6
Разбъркайте, за да се комбинира и оставете да къкри за 2-3 минути. Овкусете с допълнителна сол и черен пипер, ако е необходимо.