Бурканче Домашна Майонеза

Домашна Майонеза

Лесна домашна майонеза, богата на вкус и без добавена захар.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Използвайте електрически миксер или тел за разбиване, разбийте жълтъците за 1-2 минути.

Стъпка 2

Добавете чаена лъжичка оцет и разбийте за около 30 секунди.

Стъпка 3

Добавете горчицата и солта и разбийте още 30 секунди.

Стъпка 4

С миксера на висока скорост, добавете маслото много бавно, по една капка.

Стъпка 5

Когато започне да се образува емулсия, добавяйте маслото по-бързо, но умерено.

Стъпка 6

Когато се сгъсти, добавете още една чаена лъжичка оцет, за да го разредите.

Стъпка 7

Бавно добавете лимоновия сок за аромат и консистенция.

Стъпка 8

Използвайте върху любими сандвичи или салати и се насладете.