
Домашна Майонеза
Лесна домашна майонеза, богата на вкус и без добавена захар.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Използвайте електрически миксер или тел за разбиване, разбийте жълтъците за 1-2 минути.
Стъпка 2
Добавете чаена лъжичка оцет и разбийте за около 30 секунди.
Стъпка 3
Добавете горчицата и солта и разбийте още 30 секунди.
Стъпка 4
С миксера на висока скорост, добавете маслото много бавно, по една капка.
Стъпка 5
Когато започне да се образува емулсия, добавяйте маслото по-бързо, но умерено.
Стъпка 6
Когато се сгъсти, добавете още една чаена лъжичка оцет, за да го разредите.
Стъпка 7
Бавно добавете лимоновия сок за аромат и консистенция.
Стъпка 8
Използвайте върху любими сандвичи или салати и се насладете.