Хрупкави филийки чеснов хляб, запечени с разтопено масло, настърган пармезан и пресен магданоз. Сервирани на дървена дъска, заобиколени от свежи скилидки чесън, билки и настъргано сирене, това предястие е идеално за споделяне.

Домашно Чесново Хлябче Чабата

Домашното чесново хлебче Чабата съчетава хрупкава коричка с мека вътрешност, обогатена с чеснов крем.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Италиански

Продукти

1 (около 440 грама)
използвайте спрямо хляба
по желание
по желание
по желание
по желание

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте предварително фурната до 220ºC. Подгответе голям лист за печене.

Стъпка 2

Нарежете хляба Чабата по дължина и го поставете върху листа за печене.

Стъпка 3

Пригответе чеснова паста с помощта на смлени скилидки чесън и сол.

Стъпка 4

Смесете омекналото масло с пармезан, чеснова паста и магданоз.

Стъпка 5

Разпределете чесновата смес равномерно върху разрезаните страни на хляба.

Стъпка 6

Печете за 10-15 минути, докато маслото се разтопи и хлябът стане леко препечен.

Стъпка 7

Поръсете горещия хляб с допълнително пармезан и сервирайте.