
Домашно Чесново Хлябче Чабата
Домашното чесново хлебче Чабата съчетава хрупкава коричка с мека вътрешност, обогатена с чеснов крем.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Италиански
Продукти
1 (около 440 грама)
използвайте спрямо хляба
по желание
по желание
по желание
по желание
Инструкции
Стъпка 1
Загрейте предварително фурната до 220ºC. Подгответе голям лист за печене.
Стъпка 2
Нарежете хляба Чабата по дължина и го поставете върху листа за печене.
Стъпка 3
Пригответе чеснова паста с помощта на смлени скилидки чесън и сол.
Стъпка 4
Смесете омекналото масло с пармезан, чеснова паста и магданоз.
Стъпка 5
Разпределете чесновата смес равномерно върху разрезаните страни на хляба.
Стъпка 6
Печете за 10-15 минути, докато маслото се разтопи и хлябът стане леко препечен.
Стъпка 7
Поръсете горещия хляб с допълнително пармезан и сервирайте.