
Доматено ризото
Класическо доматено ризото с чери домати и босилек, готово за 30 минути.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 32 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Започнете с фино нарязване на лука и го сотирайте в 3 супени лъжици олио на слаб огън за около 10 минути.
Стъпка 2
След това добавете ориза и го запечете за няколко минути.
Стъпка 3
Налейте малко зеленчуков бульон и го оставете да се изпари.
Стъпка 4
Добавете обелените чери домати с чаена лъжица захар, за да премахнете киселинността.
Стъпка 5
Добавяйте малки количества бульон, когато ризотото започне да се изсушава, докато не стане напълно готово.
Стъпка 6
Добавете нарязан босилек на вкус и регулирайте солта, ако е необходимо.
Стъпка 7
Махнете съда от котлона и прибавете маслото. Накрая добавете настърганото сирене Грана Падано и разбъркайте.
Стъпка 8
Сервирайте доматеното ризото горещо, гарнирано с няколко листа босилек.