Доматено ризото

Доматено ризото

Класическо доматено ризото с чери домати и босилек, готово за 30 минути.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 32 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Започнете с фино нарязване на лука и го сотирайте в 3 супени лъжици олио на слаб огън за около 10 минути.

Стъпка 2

След това добавете ориза и го запечете за няколко минути.

Стъпка 3

Налейте малко зеленчуков бульон и го оставете да се изпари.

Стъпка 4

Добавете обелените чери домати с чаена лъжица захар, за да премахнете киселинността.

Стъпка 5

Добавяйте малки количества бульон, когато ризотото започне да се изсушава, докато не стане напълно готово.

Стъпка 6

Добавете нарязан босилек на вкус и регулирайте солта, ако е необходимо.

Стъпка 7

Махнете съда от котлона и прибавете маслото. Накрая добавете настърганото сирене Грана Падано и разбъркайте.

Стъпка 8

Сервирайте доматеното ризото горещо, гарнирано с няколко листа босилек.