Двойно изпечени картофи

Двойно изпечени картофи

Хрупкави, кремообразни, изобилстващи от сирене, двойно изпечени картофи — любимата гарнитура за празнични партита!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 95 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Американска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте фурната на 200°C. Измийте и изсушете картофите, след това ги набодете няколко пъти с вилица. Поставете ги на хартия за печене и печете за 50–60 минути.

Стъпка 2

Докато картофите се пекат, пригответе бекона в тиган на средна топлина, докато стане хрупкав. Прехвърлете го на чиния, покрита с хартиена кърпа, за да се одцеди излишната мазнина и накрая нарежете на малки парченца.

Стъпка 3

Извадете изпечените картофи от фурната и оставете да изстинат. Разрежете ги на половина по дължина и внимателно изгребете сърцевината на картофа, като оставите около 6 мм до ръба на самия картоф.

Стъпка 4

В купа, смесете картофената сърцевина със заквасената сметана, млякото и маслото. Разбийте до получаване на пухкава консистенция. Разбъркайте нарязания бекон, ½ чаша сирене чедър и 2 с.л. лук.

Стъпка 5

Напълнете картофените кошнички с получената смес и поръсете с останалото сирене чедър отгоре. Поставете отново във фурната и печете за още 15–20 минути, докато сиренето се разтопи и леко се запече.

Стъпка 6

Преди сервиране, поръсете с остатъка от нарязания лук.