
Двойно изпечени картофи
Продукти
Инструкции
Загрейте фурната на 200°C. Измийте и изсушете картофите, след това ги набодете няколко пъти с вилица. Поставете ги на хартия за печене и печете за 50–60 минути.
Докато картофите се пекат, пригответе бекона в тиган на средна топлина, докато стане хрупкав. Прехвърлете го на чиния, покрита с хартиена кърпа, за да се одцеди излишната мазнина и накрая нарежете на малки парченца.
Извадете изпечените картофи от фурната и оставете да изстинат. Разрежете ги на половина по дължина и внимателно изгребете сърцевината на картофа, като оставите около 6 мм до ръба на самия картоф.
В купа, смесете картофената сърцевина със заквасената сметана, млякото и маслото. Разбийте до получаване на пухкава консистенция. Разбъркайте нарязания бекон, ½ чаша сирене чедър и 2 с.л. лук.
Напълнете картофените кошнички с получената смес и поръсете с останалото сирене чедър отгоре. Поставете отново във фурната и печете за още 15–20 минути, докато сиренето се разтопи и леко се запече.
Преди сервиране, поръсете с остатъка от нарязания лук.