
Дзадзики
Дзадзики е известният гръцки кремообразен йогурт-сос, чудесен за зеленчуци и гриловано месо.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 10 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Средиземноморска
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Изцедете настърганата краставица като натискате върху нея с фина мрежеста цедка над купа. Алтернативно, можете да използвате торба за ядково мляко или марля и леко да изцедите, докато цялата влага не излезе.
Стъпка 2
Смесете всички съставки в голяма купа, разбъркайте докато всичко се смеси добре.
Стъпка 3
Оставете сместа да почине за няколко минути, за да се слеят вкусовете. Опитайте и добавете допълнителни билки, лимонов сок или сол, ако е необходимо.
Стъпка 4
Сервирайте веднага или оставете в хладилника до 4 дни.