
Фалафел
Фалафелите са вкусни топчета от нахут и билки, които са хрупкави отвън, но меки и пухкави отвътре.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 55 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Ориенталска
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Накиснете нахута за 8-12 часа, след което го отцедете и изплакнете.
Стъпка 2
Смесете съставките в кухненски робот, без да ги блендирате напълно. Крайният резултат трябва да прилича на едър пясък.
Стъпка 3
Охладете сместа в хладилника за 30 минути до един час.
Стъпка 4
Оформете фалафелът на топчета или плоски дискове.
Стъпка 5
Пържете топчетата в дълбок съд с олио.
Стъпка 6
Сервирайте веднага с таханов сос.