Фалафел

Фалафел

Фалафелите са вкусни топчета от нахут и билки, които са хрупкави отвън, но меки и пухкави отвътре.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 55 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Ориенталска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Накиснете нахута за 8-12 часа, след което го отцедете и изплакнете.

Стъпка 2

Смесете съставките в кухненски робот, без да ги блендирате напълно. Крайният резултат трябва да прилича на едър пясък.

Стъпка 3

Охладете сместа в хладилника за 30 минути до един час.

Стъпка 4

Оформете фалафелът на топчета или плоски дискове.

Стъпка 5

Пържете топчетата в дълбок съд с олио.

Стъпка 6

Сервирайте веднага с таханов сос.