Френски лучен дип

Френски лучен дип

Домашен френски лучен дип, кремообразен и ароматен.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 55 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Американска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте маслото или олиото в голям тиган за сотиране на средна температура и добавете лука. Разбъркайте лука за 2 минути, след което намалете температурата на ниска.

Стъпка 2

Продължете да разбърквате лука на всеки 2-3 минути, позволявайки му да се карамелизира на дъното. Ако започне да се залепва или покафенява, добавете няколко с.л. вода, за да рехидратирате и деглазите тигана.

Стъпка 3

Продължете да готвите лука около 45 минути или докато не стане готов на вкус. В последната минута на готвенето на лука, добавете ситно нарязания чесън и сотирайте за една минута.

Стъпка 4

След като лукът се карамелизира, прехвърлете го в малка купа и го поставете в хладилника, за да се охлади.

Стъпка 5

След като лукът се охлади, го добавете в купа със заквасената сметана, майонезата, лука, магданоза, солта и черния пипер. Разбъркайте всичко заедно до кремообразност и украсете с допълнителни билки.