
Френски тост, или още Пържени филийки
Пухкав хляб с яйца, пен пердю или френски тост - това класическо ястие за закуска има много имена и също толкова много варианти за гарниране.
Ниво на трудност
ЛЕСНО
Време
20 мин
Цена
ЕВТИНО
- Продукти
- по желание хляб
- 3 яйца
- 50мл прясно мляко
- по желание ванилова есенция
- по желание канела
- за сервиране пудра захар
- Стъпки
- 01Разбийте сместаРазбийте заедно яйцата, млякото, ванилията и канелата. Поставете филиите бриош в един слой в плитка чиния и залейте с яйчената смес. Оставете да се напои за 2-3 минути, след което внимателно обърнете филиите и ги оставете да се напоят за още 2 минути.
- 02ПържетеЗагрейте 1 супена лъжица от растителното олио и маслото в тиган с незалепващо покритие на среден огън, докато маслото започне да се пени. Внимателно извадете 2 филии от напоения бриош от чинията и ги поставете в тигана. Пържете за по 3 минути от всяка страна, докато станат златисти и хрупкави. След това ги поставете върху решетка, поставена върху тава за печене в предварително загрята фурна, за да се запазят топли, докато изпържите останалите филии.
- 03ГарнирайтеСервирайте (поръсени с пудра захар, ако желаете) и гарнирани с пресни плодове.