Класически френски тост със златиста коричка, гарниран с топящо се масло и обилно залят с кленов сироп, поднесен в бяла чиния. Вдъхновяваща закуска, допълнена с купичка свежи горски плодове като малини, боровинки и къпини за допълнителен вкус и свежест.

Френски тост, или още Пържени филийки

Пухкав хляб с яйца, пен пердю или френски тост - това класическо ястие за закуска има много имена и също толкова много варианти за гарниране.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Френски

Продукти

по желание
3
50мл
по желание
по желание
за сервиране

Инструкции

Стъпка 1

Разбийте заедно яйцата, млякото, ванилията и канелата. Поставете филиите бриош в един слой в плитка чиния и залейте с яйчената смес. Оставете да се напои за 2-3 минути, след което внимателно обърнете филиите и ги оставете да се напоят за още 2 минути.

Стъпка 2

Загрейте 1 супена лъжица от растителното олио и маслото в тиган с незалепващо покритие на среден огън, докато маслото започне да се пени.

Внимателно извадете 2 филии от напоения бриош от чинията и ги поставете в тигана.

Пържете за по 3 минути от всяка страна, докато станат златисти и хрупкави.

След това ги поставете върху решетка, поставена върху тава за печене в предварително загрята фурна, за да се запазят топли, докато изпържите останалите филии.

Стъпка 3

Сервирайте (поръсени с пудра захар, ако желаете) и гарнирани с пресни плодове.