
Френски тост, или още Пържени филийки
Продукти
Инструкции
Разбийте заедно яйцата, млякото, ванилията и канелата. Поставете филиите бриош в един слой в плитка чиния и залейте с яйчената смес. Оставете да се напои за 2-3 минути, след което внимателно обърнете филиите и ги оставете да се напоят за още 2 минути.
Загрейте 1 супена лъжица от растителното олио и маслото в тиган с незалепващо покритие на среден огън, докато маслото започне да се пени.
Внимателно извадете 2 филии от напоения бриош от чинията и ги поставете в тигана.
Пържете за по 3 минути от всяка страна, докато станат златисти и хрупкави.
След това ги поставете върху решетка, поставена върху тава за печене в предварително загрята фурна, за да се запазят топли, докато изпържите останалите филии.
Сервирайте (поръсени с пудра захар, ако желаете) и гарнирани с пресни плодове.