
Фритата с картофи
Фритата с картофи е вкусно и лесно ястие, подходящо за хапване по всяко време.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 50 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Обелете и нарежете картофите на кубчета от 1 см.
Стъпка 2
Загрейте олиото в тиган и запържете картофите за около 10 минути, като разбърквате често.
Стъпка 3
Изцедете картофите върху кухненска хартия и ги оставете да се охладят.
Стъпка 4
Разбийте яйцата в купа, добавете настърганото сирене, сол, пипер и нарязан магданоз.
Стъпка 5
Смесете картофите с яйчената смес.
Стъпка 6
Загрейте малко олио в тиган и изсипете сместа.
Стъпка 7
Гответе на средна температура под капак за 10-15 минути.
Стъпка 8
Обърнете фритатата с помощта на голяма чиния и продължете готвенето за още 5 минути.