Фритата с картофи

Фритата с картофи

Фритата с картофи е вкусно и лесно ястие, подходящо за хапване по всяко време.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 50 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Обелете и нарежете картофите на кубчета от 1 см.

Стъпка 2

Загрейте олиото в тиган и запържете картофите за около 10 минути, като разбърквате често.

Стъпка 3

Изцедете картофите върху кухненска хартия и ги оставете да се охладят.

Стъпка 4

Разбийте яйцата в купа, добавете настърганото сирене, сол, пипер и нарязан магданоз.

Стъпка 5

Смесете картофите с яйчената смес.

Стъпка 6

Загрейте малко олио в тиган и изсипете сместа.

Стъпка 7

Гответе на средна температура под капак за 10-15 минути.

Стъпка 8

Обърнете фритатата с помощта на голяма чиния и продължете готвенето за още 5 минути.