
Гръцки Бъркани Яйца
Тези гръцки бъркани яйца са пълни със сочни домати, бейби спанак, зелен лук, чесън и малко сирене фета. С няколко съставки, тази рецепта е бърза за приготвяне и завинаги ще остане една от моите любими здравословни закуски.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 15 мин
ПОРЦИИ: 2
Кухня: Средиземноморска
Продукти
4
на вкус
на вкус
1 с.л.
10
1 шепа
1
1 скилидка
80г
за гарнитура
Инструкции
Стъпка 1
В купа разбийте заедно яйцата, солта и пипера.
Стъпка 2
Загрейте олиото в тиган на средна температура. Добавете доматите, бейби спанака и белите части на зеления лук. Сотирайте 2-3 минути, докато доматите омекнат и спанакът увяхне. Добавете чесъна и сотирайте още 30 секунди.
Стъпка 3
Изсипете яйцата в тигана, оставете ги да се утаят за минута, след което използвайте шпатула, за да издърпате по дъното, оформяйки дълги парчета бъркани яйца.
Стъпка 4
Когато яйцата са почти готови, но все още леко меки, добавете зелените части на зеления лук и сиренето фета. Махнете тигана от огъня и продължете да бъркате, докато се сготвят напълно.
Стъпка 5
Гарнирайте с магданоз или други пресни билки преди сервиране.