
Греяно вино (Vin Brulé)
Традиционна топла напитка, ароматизирана с подправки и цитрусови кори.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 35 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Изсипете захарта в тенджера и добавете звездовиден анасон, карамфил и плодове хвойна.
Стъпка 2
Добавете канелени пръчици, настъргано индийско орехче и кори от портокал.
Стъпка 3
Добавете кори от лимон и изсипете червеното вино.
Стъпка 4
Разбъркайте добре и сложете да се вари. Изчакайте да кипне и след това оставете на слаб огън за около 30 минути.
Стъпка 5
Филтрирайте напитката, за да премахнете подправките и корите. Наслаждавайте се на греяното вино горещо!