
Хумус от чери домати
Открийте как да приготвите хумус от чери домати – свежа и цветна лятна вариация на класическия хумус. Идеален за дип или сос, този хумус е перфектен за вегетарианска или веганска диета.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 15 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Средиземноморска
Продукти
350г
500г
30г
10г
2 скилидки
1 щипка
на вкус
на вкус
на вкус
на вкус
Инструкции
Стъпка 1
Първо измийте добре доматите. В тиган налейте малко зехтин и добавете скилидките чесън и доматите. Подправете със сол и захар. Гответе за 5-6 минути, след което отстранете чесъна и оставете настрана няколко домата за финална декорация.
Стъпка 2
В блендер сложете сварения нахут, доматите и тахана. Подправете със сол и пипер. Добавете зехтина и сусама. Накрая добавете сухия риган и блендирайте до получаване на гладък и хомогенен крем.
Стъпка 3
Прехвърлете хумуса от чери домати в купа.
Гарнирайте с малко зехтин, сусам и няколко цели домата.