Кадифено гладък хумус, обогатен с печени червени чушки и поднесен със свежи чери домати. Поръсен с червен пипер, зехтин и пресни билки, този домашен хумус предлага перфектен баланс между кремообразна текстура и наситени средиземноморски вкусове.

Хумус от чери домати

Открийте как да приготвите хумус от чери домати – свежа и цветна лятна вариация на класическия хумус. Идеален за дип или сос, този хумус е перфектен за вегетарианска или веганска диета.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 15 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Средиземноморска

Продукти

350г
500г
30г
10г
2 скилидки
1 щипка
на вкус
на вкус
на вкус
на вкус

Инструкции

Стъпка 1

Първо измийте добре доматите. В тиган налейте малко зехтин и добавете скилидките чесън и доматите. Подправете със сол и захар. Гответе за 5-6 минути, след което отстранете чесъна и оставете настрана няколко домата за финална декорация.

Стъпка 2

В блендер сложете сварения нахут, доматите и тахана. Подправете със сол и пипер. Добавете зехтина и сусама. Накрая добавете сухия риган и блендирайте до получаване на гладък и хомогенен крем.

Стъпка 3

Прехвърлете хумуса от чери домати в купа.

Гарнирайте с малко зехтин, сусам и няколко цели домата.