
Италиански лимонов кейк - по-вкусен от Starbucks!
Този Италиански лимонов кейк е по-вкусен от лимоновия кекс в Starbucks!
Бърз, лесен и невероятно добър лимонен кейк. Перфектна за закуска и дори като десерт!
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 60 мин
ПОРЦИИ: 12
Кухня: Италиански
Продукти
3
1 ч.ч. (200 грама)
¾ ч.ч. (180 мл)
⅔ ч.ч.
фино настъргана кора от 1 лимон
¼ ч.ч. (60 мл)
2 ч.ч. (250 грама)
2 ½ ч.л.
½ ч.л.
Инструкции
Стъпка 1
Загрейте предварително фурната до 180°C.
Стъпка 2
Подгответе формата за кекс със зехтин и хартия за печене.
Стъпка 3
Пресейте заедно брашното, бакпулвера и солта.
Стъпка 4
Разбийте яйцата със захарта докато станат гъсти и кремообразни, след това добавете олио, мляко, лимонов сок и кора.
Стъпка 5
Постепенно добавете сухите съставки, докато сместа стане гладка, като внимавате да не пребъркате.
Стъпка 6
Изсипете сместа в подготвената форма и печете за 40-45 минути, докато клечка за зъби излезе чиста.
Стъпка 7
Оставете кекса да се охлади във формата за 5 минути, преди да го обърнете върху решетка, за да изстине напълно.
Стъпка 8
Преди сервиране поръсете с пудра захар. Може да сервирате също със сметана, сладолед или горски плодове.