Апетитно парче класически чийзкейк Ню Йорк с гладка, кремообразна текстура и златиста коричка, сервирано в елегантна бяла чиния върху мраморна повърхност. Перфектен десерт за специални поводи или като сладко удоволствие след вечеря.

Италиански лимонов кейк - по-вкусен от Starbucks!

Този Италиански лимонов кейк е по-вкусен от лимоновия кекс в Starbucks! Бърз, лесен и невероятно добър лимонен кейк. Перфектна за закуска и дори като десерт!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 60 мин
ПОРЦИИ: 12
Кухня: Италиански

Продукти

3
1 ч.ч. (200 грама)
¾ ч.ч. (180 мл)
⅔ ч.ч.
фино настъргана кора от 1 лимон
¼ ч.ч. (60 мл)
2 ч.ч. (250 грама)
2 ½ ч.л.
½ ч.л.

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте предварително фурната до 180°C.

Стъпка 2

Подгответе формата за кекс със зехтин и хартия за печене.

Стъпка 3

Пресейте заедно брашното, бакпулвера и солта.

Стъпка 4

Разбийте яйцата със захарта докато станат гъсти и кремообразни, след това добавете олио, мляко, лимонов сок и кора.

Стъпка 5

Постепенно добавете сухите съставки, докато сместа стане гладка, като внимавате да не пребъркате.

Стъпка 6

Изсипете сместа в подготвената форма и печете за 40-45 минути, докато клечка за зъби излезе чиста.

Стъпка 7

Оставете кекса да се охлади във формата за 5 минути, преди да го обърнете върху решетка, за да изстине напълно.

Стъпка 8

Преди сервиране поръсете с пудра захар. Може да сервирате също със сметана, сладолед или горски плодове.