Киш с кашкавал и кайма

Киш с кашкавал и кайма

Този киш съдържа яйца, кайма, кашкавал и сирене.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 55 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Френски

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Загрейте фурната на 175°C.

Стъпка 2

Поставете корите за печене във формата, с хартия за печене върху нея и я напълнете поне с 3/4 тежести за пай или бобчета(за да не се надига основата). Печете в предварително загрятата фурна за 7 минути. Извадете и оставете да изстине.

Стъпка 3

В тиган на средна температура запечете каймата.

Стъпка 4

Отцедете добре мазнината.

Стъпка 5

Подредете нарязаните твърдо сварени яйца на дъното на изстиналия блат, добавете отцедената кайма и настърганите кашкавал и сирене.

Стъпка 6

В купа разбийте 3 яйца, мляко, сол и черен пипер. Изсипете яйчената смес върху сместа с каймата, кашкавала и сиренето.

Стъпка 7

Изпечете киша в предварително загрятата фурна 30 до 35 минути, или можете да пробват с нож в центъра, ако излезе чист значи е готово. Оставете да престои 8 до 10 минути преди да нарежете и сервирате.