
Киш с кашкавал и кайма
Продукти
Инструкции
Загрейте фурната на 175°C.
Поставете корите за печене във формата, с хартия за печене върху нея и я напълнете поне с 3/4 тежести за пай или бобчета(за да не се надига основата). Печете в предварително загрятата фурна за 7 минути. Извадете и оставете да изстине.
В тиган на средна температура запечете каймата.
Отцедете добре мазнината.
Подредете нарязаните твърдо сварени яйца на дъното на изстиналия блат, добавете отцедената кайма и настърганите кашкавал и сирене.
В купа разбийте 3 яйца, мляко, сол и черен пипер. Изсипете яйчената смес върху сместа с каймата, кашкавала и сиренето.
Изпечете киша в предварително загрятата фурна 30 до 35 минути, или можете да пробват с нож в центъра, ако излезе чист значи е готово. Оставете да престои 8 до 10 минути преди да нарежете и сервирате.