
Класическа лазаня
Класическата лазаня с деликатни слоеве паста, ароматен сос болонезе, кремообразен бешамел и разтопено сирене, една изключителна комбинация от вкусове.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 130 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Италиански
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
В голям тиган, загрейте зехтина на средна температура и запържете лука и чесъна.
Стъпка 2
Добавете телешката кайма и я запържете до кафява.
Стъпка 3
Добавете доматеното пюре и оставете да се готви около 3 минути.
Стъпка 4
Добавете вода, домати, сол, босилек, кайенски пипер и дафинов лист и оставете да къкри 15 минути.
Стъпка 5
Сварете корите за лазаня според указанията на опаковката.
Стъпка 6
Загрейте фурната на 180°C.
Стъпка 7
Подредете в голяма тава, като започнете с първият слой, който да е соса, след това кора за лазаня, след това слой от рикота, пармезан и моцарела.
Стъпка 8
Повторете последователността още два пъти.
Стъпка 9
Печете лазанята 45 минути и я оставете да изстине за 10 минути преди сервиране.