Класическа лазаня

Класическа лазаня

Класическата лазаня с деликатни слоеве паста, ароматен сос болонезе, кремообразен бешамел и разтопено сирене, една изключителна комбинация от вкусове.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 130 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

В голям тиган, загрейте зехтина на средна температура и запържете лука и чесъна.

Стъпка 2

Добавете телешката кайма и я запържете до кафява.

Стъпка 3

Добавете доматеното пюре и оставете да се готви около 3 минути.

Стъпка 4

Добавете вода, домати, сол, босилек, кайенски пипер и дафинов лист и оставете да къкри 15 минути.

Стъпка 5

Сварете корите за лазаня според указанията на опаковката.

Стъпка 6

Загрейте фурната на 180°C.

Стъпка 7

Подредете в голяма тава, като започнете с първият слой, който да е соса, след това кора за лазаня, след това слой от рикота, пармезан и моцарела.

Стъпка 8

Повторете последователността още два пъти.

Стъпка 9

Печете лазанята 45 минути и я оставете да изстине за 10 минути преди сервиране.