Класически френски лимонов тарт

Класически френски лимонов тарт

Този класически френски лимонов тарт е същността на френската кухня, може да се открие в пекарни и кафенета през цялата година.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 165 мин
ПОРЦИИ: 8
Кухня: Френски

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Съберете съставките за тестото.

Стъпка 2

Смесете брашното, захарта и солта в малка купа.

Стъпка 3

Нарежете охладеното масло в брашното с уред за рязане за тесто, вилица с големи зъби или с кухненски робот на импулсна настройка, докато сместа започне да наподобява едър пясък със видими няколко парчета масло с големината на грахови зърна.

Стъпка 4

Поръсете студената вода върху сместа и омесете, докато формира топка.

Стъпка 5

Разделете тестото на 2 топки, леко ги сплескайте, опаковайте в стреч фолио и охладете за няколко часа.

Стъпка 6

Загрейте фурната до 190°C и пригответе форма за тарта с диаметър 25 см.

Стъпка 7

Разточете и подрежете тестото за да покриете дъното и стените на формата за тарт.

Стъпка 8

Поставете хартия за печене върху тестото и добавете тежести за пай или бобчета.

Стъпка 9

Запечете за 15 минути.

Стъпка 10

Премахнете тежестите и запечете още 5 минути. Оставете тестото да се охлади.

Стъпка 11

Съберете съставките за лимоновия крем.

Стъпка 12

Разтопете масло и крема фреш в горната част на двойна тенджера. Приберете настрани.

Стъпка 13

Разбийте яйца, жълтъци и захар в отделна купа.

Стъпка 14

Добавете лимонов сок и варете 3 минути.

Стъпка 15

Добавете лимонова кора и сместа от масло и крема фреш, гответе още 3 минути.

Стъпка 16

Излейте крема върху изпеченото тесто.

Стъпка 17

Оставете тартът да се охлади 15 минути. Серверирайте на стайна температура или охладете.