
Класически френски лимонов тарт
Продукти
Инструкции
Съберете съставките за тестото.
Смесете брашното, захарта и солта в малка купа.
Нарежете охладеното масло в брашното с уред за рязане за тесто, вилица с големи зъби или с кухненски робот на импулсна настройка, докато сместа започне да наподобява едър пясък със видими няколко парчета масло с големината на грахови зърна.
Поръсете студената вода върху сместа и омесете, докато формира топка.
Разделете тестото на 2 топки, леко ги сплескайте, опаковайте в стреч фолио и охладете за няколко часа.
Загрейте фурната до 190°C и пригответе форма за тарта с диаметър 25 см.
Разточете и подрежете тестото за да покриете дъното и стените на формата за тарт.
Поставете хартия за печене върху тестото и добавете тежести за пай или бобчета.
Запечете за 15 минути.
Премахнете тежестите и запечете още 5 минути. Оставете тестото да се охлади.
Съберете съставките за лимоновия крем.
Разтопете масло и крема фреш в горната част на двойна тенджера. Приберете настрани.
Разбийте яйца, жълтъци и захар в отделна купа.
Добавете лимонов сок и варете 3 минути.
Добавете лимонова кора и сместа от масло и крема фреш, гответе още 3 минути.
Излейте крема върху изпеченото тесто.
Оставете тартът да се охлади 15 минути. Серверирайте на стайна температура или охладете.