
Класическо Картофено Пюре
Класическо картофено пюре, което е неустоимо кремообразно и маслено, подходящо за всяко основно ястие.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 35 мин
ПОРЦИИ: 5
Кухня: Международна
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Обелете и нарежете картофите на големи парчета.
Стъпка 2
Сварете картофите, като ги оставите във вряща вода за около 15-20 минути, или до омекване до вилица.
Стъпка 3
Затоплете млякото и маслото. Отцедете картофите и ги върнете обратно в горещата тенджера, след което изсипете топлото мляко и масло върху тях.
Стъпка 4
Мачкайте картофите до желаната консистенция. Ако е необходимо, добавяйте повече мляко или масло за по-кремообразна текстура. Подправете със сол и пипер.
Стъпка 5
Сервирайте, като разпределите в чинии, добавете бучка масло отгоре и поръсете с нарязан магданоз (по желание).