Класическо тирамису

Класическо Тирамису

Класическо италианско тирамису с бишкоти и маскарпоне.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 60 мин
ПОРЦИИ: 12
Кухня: Италиански

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Комбинирайте жълтъците и захарта в купа, поставена над тенджера с вряща вода - на водна баня.

Стъпка 2

Намалете температурата и гответе около 10 минути, разбърквайки постоянно. Свалете от огъня и разбийте жълтъците, докато придобият гъста консистенция.

Стъпка 3

Добавете маскарпонето към разбитите жълтъци и разбъркайте до комбиниране.

Стъпка 4

В отделна купа разбийте сметаната на твърд сняг. Добавете ги внимателно в сместа с жълтъците и оставете настрана.

Стъпка 5

Разрежете бишкотите наполовина напоете с кафе и покрийте дъното и страните на стъклена купа или малки стъклени форми.

Стъпка 6

Покрийте бишкотите с половината от крема. Повторете със слоевете бишкоти, кафе ликьор и крем.

Стъпка 7

Украсете с какао и поръсете с настърган шоколад. Оставете в хладилника няколко часа или през нощта.

Стъпка 8

За настъргване на шоколада използвайте белачка за зеленчуци и я прекарайте по ръба на шоколада.