
Класическо Тирамису
Продукти
Инструкции
Комбинирайте жълтъците и захарта в купа, поставена над тенджера с вряща вода - на водна баня.
Намалете температурата и гответе около 10 минути, разбърквайки постоянно. Свалете от огъня и разбийте жълтъците, докато придобият гъста консистенция.
Добавете маскарпонето към разбитите жълтъци и разбъркайте до комбиниране.
В отделна купа разбийте сметаната на твърд сняг. Добавете ги внимателно в сместа с жълтъците и оставете настрана.
Разрежете бишкотите наполовина напоете с кафе и покрийте дъното и страните на стъклена купа или малки стъклени форми.
Покрийте бишкотите с половината от крема. Повторете със слоевете бишкоти, кафе ликьор и крем.
Украсете с какао и поръсете с настърган шоколад. Оставете в хладилника няколко часа или през нощта.
За настъргване на шоколада използвайте белачка за зеленчуци и я прекарайте по ръба на шоколада.