
Крем ньоки(гноки) с гъби
Това е чудесна рецепта за бърза и лесна, но засищаща вечеря!
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 15 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански
Продукти
400г
120г
300мл
1 с.л.
500г
Инструкции
Стъпка 1
Напръскайте незалепващ тиган със спрей зехтин, или просто го намажете със зехтин. Загрейте на силен огън. Добавете гъбите и гответе, като разбърквате периодично за 5 минути или докато започнат да покафеняват.
Стъпка 2
Добавете къдравото зеле, спанака, сметаната и горчицата. Гответе, като разбърквате за 2-3 минути, или докато спанакът омекне.
Стъпка 3
Междувременно, сварете ньоки-те в тенджера, като следвате инструкциите на опаковката. Отцедете добре.
Стъпка 4
Добавете ньоки-те към сместа с гъбите в тигана и внимателно разбъркайте, за да се смесят. Овкусете със сол и пипер на вкус.
Стъпка 5
Разпределете равномерно в купички. Сервирайте веднага и се насладете на това кремообразно и вкусно ястие!