Апетитна комбинация от златисто запечени гночки, сладки чери домати и свеж спанак. Това ястие е подправено с аромата на босилек, зехтин и леко изцеден лимон. Гарнирано с настърган пармезан, то е перфектен баланс между текстури и вкусове.

Крем ньоки(гноки) с гъби

Това е чудесна рецепта за бърза и лесна, но засищаща вечеря!

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 15 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Италиански

Продукти

400г
120г
300мл
1 с.л.
500г

Инструкции

Стъпка 1

Напръскайте незалепващ тиган със спрей зехтин, или просто го намажете със зехтин. Загрейте на силен огън. Добавете гъбите и гответе, като разбърквате периодично за 5 минути или докато започнат да покафеняват.

Стъпка 2

Добавете къдравото зеле, спанака, сметаната и горчицата. Гответе, като разбърквате за 2-3 минути, или докато спанакът омекне.

Стъпка 3

Междувременно, сварете ньоки-те в тенджера, като следвате инструкциите на опаковката. Отцедете добре.

Стъпка 4

Добавете ньоки-те към сместа с гъбите в тигана и внимателно разбъркайте, за да се смесят. Овкусете със сол и пипер на вкус.

Стъпка 5

Разпределете равномерно в купички. Сервирайте веднага и се насладете на това кремообразно и вкусно ястие!