
Крем карамел
Продукти
Инструкции
Започнете с приготвяне на карамела: изсипете захарта в широк съд и разтопете на средно слаб огън, без да разбърквате.
Когато карамелът стане кехлибарен, внимателно го излейте в шест формички по 180 мл и завъртете, за да покриете дъното равномерно.
Изсипете млякото в тенджера и добавете ванилията. Загрейте докато кипне, след това преместете от котлона и оставете да вкусовете да се смесят за 30 минути.
В отделна купа разбийте леко яйца и захар, така, че да не се получат балончета.
Прецедете млякото и добавете към яйцата, като разбъркате до получаване на хомогенна смес.
Разпределете сместа в формите и печете на водна баня в предварително загрята на 180°C фурна за около 50 минути.
Охладете и поставете в хладилник за най-малко 4 часа.
Извадете готовия крем карамел от формите с помощта на малък нож и сервирайте.