Крем карамел

Крем карамел

Крем карамелът е изключително нежен и кремообразен десерт, който се радва на световна популярност.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 110 мин
ПОРЦИИ: 6
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Започнете с приготвяне на карамела: изсипете захарта в широк съд и разтопете на средно слаб огън, без да разбърквате.

Стъпка 2

Когато карамелът стане кехлибарен, внимателно го излейте в шест формички по 180 мл и завъртете, за да покриете дъното равномерно.

Стъпка 3

Изсипете млякото в тенджера и добавете ванилията. Загрейте докато кипне, след това преместете от котлона и оставете да вкусовете да се смесят за 30 минути.

Стъпка 4

В отделна купа разбийте леко яйца и захар, така, че да не се получат балончета.

Стъпка 5

Прецедете млякото и добавете към яйцата, като разбъркате до получаване на хомогенна смес.

Стъпка 6

Разпределете сместа в формите и печете на водна баня в предварително загрята на 180°C фурна за около 50 минути.

Стъпка 7

Охладете и поставете в хладилник за най-малко 4 часа.

Стъпка 8

Извадете готовия крем карамел от формите с помощта на малък нож и сервирайте.