Крем супа от печена тиква цигулка

Крем супа от печена тиква цигулка

Ароматна крем супа от тиква цигулка, перфектна за есенно-зимния сезон.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 80 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

Почистете тиквата цигулка, като я разрежете наполовина и премахнете семената.

Стъпка 2

Намажете тиквата с масло, поръсете със сол и пипер, обърнете с резбата надолу и печете 60 минути при 220°C.

Стъпка 3

След 30 минути добавете лука към тавата, нарязан с резбата надолу, и продължете да печете за още 30 минути.

Стъпка 4

Изстържете печената тиква и я добавете в блендер заедно с останалите съставки. Смесете до кремообразна консистенция.

Стъпка 5

Добавете сол и черен пипер по желание. Сервирайте гореща, декорирайки с печени тиквени семки, магданоз и черен пипер.