
Крем супа от печена тиква цигулка
Ароматна крем супа от тиква цигулка, перфектна за есенно-зимния сезон.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 80 мин
ПОРЦИИ: 4
Кухня: Международна
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
Почистете тиквата цигулка, като я разрежете наполовина и премахнете семената.
Стъпка 2
Намажете тиквата с масло, поръсете със сол и пипер, обърнете с резбата надолу и печете 60 минути при 220°C.
Стъпка 3
След 30 минути добавете лука към тавата, нарязан с резбата надолу, и продължете да печете за още 30 минути.
Стъпка 4
Изстържете печената тиква и я добавете в блендер заедно с останалите съставки. Смесете до кремообразна консистенция.
Стъпка 5
Добавете сол и черен пипер по желание. Сервирайте гореща, декорирайки с печени тиквени семки, магданоз и черен пипер.