
Брюкселско зеле с пармезан
Брюкселско зеле с пармезан е вкусно ястие, съчетаващо мекота и богатство на сиренето, с лек чеснов аромат.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 2
Кухня: Американска
Продукти
Инструкции
Стъпка 1
В средно голям тиган добавете брюкселското зеле, зехтин и чесън. Задушете за около 5-7 минути докато е почти омекнало. Извадете го от тигана и го оставете настрана.
Стъпка 2
Добавете пилешкия бульон, готварската сметана и царевичното нишесте и разбийте заедно до гладка смес. Прибавете пармезана, италианската подправка, солта и пипера. Оставете да къкри, докато сосът се сгъсти.
Стъпка 3
Добавете брюкселското зеле и разбъркайте, за да се покрие равномерно с кремообразния сос и се затопли.