Кремообразно брюкселско зеле с пармезан

Брюкселско зеле с пармезан

Брюкселско зеле с пармезан е вкусно ястие, съчетаващо мекота и богатство на сиренето, с лек чеснов аромат.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 20 мин
ПОРЦИИ: 2
Кухня: Американска

Продукти

Инструкции

Стъпка 1

В средно голям тиган добавете брюкселското зеле, зехтин и чесън. Задушете за около 5-7 минути докато е почти омекнало. Извадете го от тигана и го оставете настрана.

Стъпка 2

Добавете пилешкия бульон, готварската сметана и царевичното нишесте и разбийте заедно до гладка смес. Прибавете пармезана, италианската подправка, солта и пипера. Оставете да къкри, докато сосът се сгъсти.

Стъпка 3

Добавете брюкселското зеле и разбъркайте, за да се покрие равномерно с кремообразния сос и се затопли.