Кремообразно пилешко къри, сервирано върху пухкав бял ориз и гарнирано със свежи резени краставица и пресен кориандър. Тази ароматна индийска рецепта съчетава богати подправки и лекота, идеална за любителите на пикантните вкусове.

Кремообразно къри с халуми и домати

Това къри е чудесен избор за тези, които търсят алтернатива на традиционното месо.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 3
Кухня: Индийска

Продукти

225g
2 супени лъжици
1 голям
2 скилидки
парче колкото палец
2 ч.л.
2 ч.л.
1 ч.л.
400g
100ml
80g
2 ч.л.
1 супена лъжица
1 ч.л.
за сервиране

Инструкции

Стъпка 1

Нарежете халумито на кубчета. Загрейте олиото и запържете лука до прозрачност.

Стъпка 2

Добавете доматите, чесъна, джинджифила, кимиона, кориандъра и куркумата. Разбъркайте с доматите и оставете да къкри, докато се сгъсти.

Стъпка 3

Намалете котлона, добавете сметаната и оставете да къкри, докато се сгъсти.

Стъпка 4

В отделен тиган запържете халумито до златисто. Добавете го към соса. Добавете също спанака, захарта и гарам масала.

Стъпка 5

Оставете да къкри, докато спанакът омекне. Ако е необходимо, коригирайте консистенцията с вода или сметана. Сервирайте поръсено с черен кимион заедно с ориз или зърнени храни.