
Кремообразно къри с халуми и домати
Това къри е чудесен избор за тези, които търсят алтернатива на традиционното месо.
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 25 мин
ПОРЦИИ: 3
Кухня: Индийска
Продукти
225g
2 супени лъжици
1 голям
2 скилидки
парче колкото палец
2 ч.л.
2 ч.л.
1 ч.л.
400g
100ml
80g
2 ч.л.
1 супена лъжица
1 ч.л.
за сервиране
Инструкции
Стъпка 1
Нарежете халумито на кубчета. Загрейте олиото и запържете лука до прозрачност.
Стъпка 2
Добавете доматите, чесъна, джинджифила, кимиона, кориандъра и куркумата. Разбъркайте с доматите и оставете да къкри, докато се сгъсти.
Стъпка 3
Намалете котлона, добавете сметаната и оставете да къкри, докато се сгъсти.
Стъпка 4
В отделен тиган запържете халумито до златисто. Добавете го към соса. Добавете също спанака, захарта и гарам масала.
Стъпка 5
Оставете да къкри, докато спанакът омекне. Ако е необходимо, коригирайте консистенцията с вода или сметана. Сервирайте поръсено с черен кимион заедно с ориз или зърнени храни.