Апетитни и златисти кюфтета от тиквички, подправени с чесън, копър и сирене, изпечени до съвършенство. Сервирани с кремообразен сос от кисело мляко и пресни билки, те са перфектният избор за лек обяд, предястие или гарнитура.

Кюфтета от тиквички и киноа

Тези кюфтета от тиквички и киноа. Идеални като гарнитура или вегетариански бургери.

ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ: 37 мин
ПОРЦИИ: 10
Кухня: Американска

Продукти

250 мл
2 ч.л.
2 ч.л.
на вкус
2
3
1
250 мл
3/4 чаша
2 с.л.
1/2 ч.л.
1 шепа
на вкус
3 с.л

Инструкции

Стъпка 1

Пригответе соса за топене, като комбинирате заквасената сметана, лимоновия сок и копъра в малка купа. Разбийте добре. Овкусете със сол, покрийте и оставете в хладилника до момента на сервиране.

Стъпка 2

Поставете настърганите тиквички в чиста кърпа без мъх (не хавлиена кърпа). Сгънете, за да покриете напълно тиквичките, и изцедете излишната течност.

Стъпка 3

Добавете яйцата в дълбока купа и леко ги разбийте. Добавете тиквичките, лука, киноата, галетата, пармезана, люспите от червен пипер, магданоза, солта и пипера. Разбъркайте добре. Може да се приготви до 2 часа предварително. Съхранявайте в покрита купа в хладилника.

Стъпка 4

Загрейте олиото в 10-инчов тиган на среден огън, докато започне да блести.

Стъпка 5

Оформете на топче а след това притиснете за да направите плоска форма и поставете в тигана. Повторете с останалата смес, като внимавате да не пренаселите тигана (най-вероятно ще трябва да ги пържите на партиди), добавяйки още олио при нужда.

Стъпка 6

Гответе до златисто по краищата 3 до 4 минути, след това обърнете и гответе до златисто отвсякъде, още 3 до 4 минути. Прехвърлете в чиния, покрита с кухненска хартия, за да се отцедят.

Стъпка 7

Сервирайте със соса за топене.